maandag 25 oktober 2010

Ik zag door de bomen het bos

Het weer werkte aanlokkelijk op me uit: ik wilde vanmiddag gaan wandelen. Met Frans naast mij in de auto pierewaaiden we richting Goffertstadion. We wonen al een hele tijd in Nijmegen maar we hadden nooit bevroed dat zo dicht bij huis zo'n verrukkelijk groot bos achter het Goffertpark ter recreatie ligt; ik schaam mij enigszins. Ik zie veel, soms alles en nu blijkt dat mijn zicht maar beperkt is: ik zag door de bomen het bos niet meer.


We wandelden als welgestelden op leeftijd, geen cent te makken, maar dat zie je niet direct aan ons. Als men een wandelstok hanteert, lijkt het vaak heel wat. Waar zou dat aan liggen? Enfin, arm of niet, de boswandeling gaf ons een rijk gevoel, we hebben erover nagepraat. Veel heeft een mens feitelijk niet nodig om zich een beetje goed te voelen. In wezen geeft 'veel' vaak extra ballast, zorg en onrust: je stapelt de dingen maar op en wat je hebt vergaard wordt niet eens meer opgemerkt, je loopt er dagelijks aan voorbij. Je ziet dus door de bomen het bos niet meer.


Maar het was heerlijk. Ik heb weer wat geleerd. Ik leer iedere dag bij. Leren houdt nooit op. Leren is blijven ontdekken. En wat je vergeten bent, ontdek je opnieuw. Van tijd tot tijd loop je weer college. Het leven is onze hoogleraar. Samen hebben we, als bosologen zonder bul, het plezier en het profijt van de boswandeling herontdekt. Geluk kunnen ervaren houdt in wezen nooit op. Ik voel me bijzonder goed momenteel. Ik was dan ook in aangenaam gezelschap.  


Maatje O     

1 opmerking:

  1. Even proberen. Proficiat met je nieuwe aanwinst. Heel creatief. of heb je niks anders te doen? 'Dan leren ze zij hier nog een keer kennen, hoor.' Citaat.

    BeantwoordenVerwijderen